use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Χούμους

  • Χρόνος Μαγειρέματος1 ώρες
  • Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
  • 6
recipe image Χούμους

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 300 γρ. ρεβύθια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 80 γρ. ταχίνι
  • 1 λεμόνι
  • 50 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης
  • 1¼ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Θαλασσινό αλάτι
Για το σερβίρισμα
  • 1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 20 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Αποβραδίς μουλιάζουμε τα ρεβύθια σε άφθονο νερό.
      2. Την επόμενη βράζουμε τα ρεβύθια σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Κατόπιν τα σουρώνουμε και κρατάμε ένα φλυτζάνι από το νερό που έβρασαν.
      3. Στο μπλέντερ βάζουμε τα ρεβύθια, το ταχίνι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το χυμό του λεμονιού.
      4. Πολτοποιούμε για μερικά λεπτά, προσθέτουμε το κύμινο, πιπέρι, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε με το αλάτι. Αν το χούμους είναι πολύ πηχτό σε υφή προσθέτουμε λίγο νερό από τα ρεβύθια ή νερό.
      5. Σερβίρουμε το χούμους με το κουκουνάρι, το ελαιόλαδο και τον φρέσκο κόλιανδρο.
      - Μπορούμε να σερβίρουμε το χούμους με σπόρους ροδιού - Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ταχίνι ολικής άλεσης