Χούμους
- Χρόνος Μαγειρέματος1 ώρες
- Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
- 6
Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 300 γρ. ρεβύθια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 80 γρ. ταχίνι
- 1 λεμόνι
- 50 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης
- 1¼ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Θαλασσινό αλάτι
Για το σερβίρισμα
- 1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- 20 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Αποβραδίς μουλιάζουμε τα ρεβύθια σε άφθονο νερό.
- Την επόμενη βράζουμε τα ρεβύθια σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Κατόπιν τα σουρώνουμε και κρατάμε ένα φλυτζάνι από το νερό που έβρασαν.
- Στο μπλέντερ βάζουμε τα ρεβύθια, το ταχίνι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το χυμό του λεμονιού.
- Πολτοποιούμε για μερικά λεπτά, προσθέτουμε το κύμινο, πιπέρι, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε με το αλάτι. Αν το χούμους είναι πολύ πηχτό σε υφή προσθέτουμε λίγο νερό από τα ρεβύθια ή νερό.
- Σερβίρουμε το χούμους με το κουκουνάρι, το ελαιόλαδο και τον φρέσκο κόλιανδρο.
- Μπορούμε να σερβίρουμε το χούμους με σπόρους ροδιού
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ταχίνι ολικής άλεσης